Dobbeltkoncert med Sedjanka og Kukuvitsa

I Krig & Kærlighed – Bulgarske klange

Tid: lørdag den 28. oktober kl. 16

Sted: Helligåndskirken, Torpevænget 1, Århus V

Pris: 70 kr.(50 for studerende)

Sedjanka har inviteret det finske kor Kukuvitsa til Aarhus for at give en fælles koncert

Kvindekorene Sedjanka og Kukuvitsa arbejder begge med den fantastiske bulgarske kormusik, som er kendt for sine særlige klange, stærke stemningsskift og varierede rytmer og melodier.

Korenes repertoire spænder fra moderne arrangementer af traditionelle bulgarske folkesange til værker af nulevende komponister. Teksterne handler om menneskelivet i krig og kærlighed, og de drabelige, glædestrålende og melankolske temaer kommer til udtryk i stor musikalsk intensitet.

Lyden er helt sin egen. I de skæve rytmer, orientalskklingende skalaer og særprægede harmonier kan man høre inspiration fra både jazz og nyere klassisk musik, foruden fra Balkan-traditionen. Klangen er stærk og metallisk, og det samlede udtryk er ekspressivt og inviterer til indlevelse.

Kukuvitsa er et vokalensemble fra Helsinki, der opfører folkesange fra Bulgarien og Balkan samt fra den finsk-ugriske folklore. Kukuvitsa har sunget siden 2010 og er ledet af folkemusiksanger og sangpædagog Emmi Kujanpää, uddannet fra Sibelius Akademiet i Helsinki og Plovdiv Musikakademi i Bulgarien. Kukuvitsa har samarbejdet med Vaya Quartet og Bisserov Sisters fra Bulgarien og har mange koncerter bag sig. Det er første gang, de optræder i Aarhus.

Sedjanka har eksisteret siden 1994, og har foruden koncerter i Danmark været på en lang række turneer i udlandet. Koret vandt i 2014 førstepræmien bedste kor i kategorien bulgarsk folkemusik på den internationale korfestival ”Chernomorski Zvutsi” i Bulgarien. Sedjanka ledes af den anerkendte bulgarskfødte dirigent Michael Deltchev, der er uddannet på konservatorier i både Bulgarien og Skandinavien.

Yderligere informationer om koret og koncerten kan findes på Sedjankas facebookside.