CD’er

Sedjanka har udgivet 3 CD’er

CD ‘erne kan købes i forbindelse med vores koncerter

”Bulgarian Colours”
2011
Indspillet i Johannes Kirken, Aarhus
sedjanka_vol3

”Bulgarian Landscapes” 2004
Indspillet i samarbejde med Orkester Pipero.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Sedjanka – Denmark” 2000
– med Tzvetanka Varimezova som solist.
UDSOLGT!
kovertusintro

Numrene på de tre cd’er er moderne arrangementer af bulgarske folkemelodier, der oprindeligt blev sunget enstemmigt. Her synges de af Sedjanka i arrangementer af både fremtrædende bulgarske komponister og korets egen dirigent, Michael Deltchev.

Den kraftfulde metalliske klang og de skarpe dissonanser er karakteristisk for den bulgarske sangtradition, mens de udvidede akkorder er udtryk for arrangørernes fortolkninger. Lydbilledet varierer fra utroligt massivt til rørende blidt. Besætningen på de forskellige numre varierer fra helt kor til duo og sekstet.

CD’en Bulgarian Landscapes indeholder også medrivende instrumentalnumre med Orkester Pipero. Pipero betyder ”stærk chilipeber”, og orkesteret består af danske og bulgarske musikere, som spiller balkanmusik. Musikken er ofte i skæve taktarter, og er både god at lytte og danse til. Numrene omfatter hurtige, sprælske danse og lyriske instrumentalnumre.

Korleder Erik Kamp Hansen har udtalt: ”Det, som Michael Deltchev og Sedjanka gør, er korarbejde, når det er bedst. […] Det er smertende smukt!”

Skriv et svar